دیوارپوش

راهبردهای طراحی داخلی در فضاهای کوچک - دیوارپوش ، دیوارپوش آذران ، دیوارپوش سه بعدی

نویسنده : نویسنده 2016/06/06 تعداد نظرات : دیدگاه بسته شده است
راهبردهای طراحی داخلی در فضاهای کوچک

راهبردهای طراحی داخلی در فضاهای کوچک

برای  حصول چنین نتایجی در طراحی داخلی آپارتمان­ها، روش­های متفاوت و گوناگونی وجود دارند كه توسط معماران و طراحان به كار گرفته می­شوند. ما نمونه ­های زیادی می­بینیم كه در آنها عملكردها در یك فضا با هم تركیب شده­ اند.

رایانه، لپ تاپ، موبایل، ساندویچ و انواع غذاهای حاضری، سیستم های صوتی و تصویری بسیار پیشرفته و … همگی تلاشی درجهت صرفه جویی در زمان هستند. شاید بتوان گفت که استفاده از فن آوری در طراحی فضاهای کوچک، بهترین پیامد زندگی در شهرهای بزرگ امروزی است.

راهبردهای طراحی داخلی در فضاهای کوچک

در طراحی، ابزاری وجود دارد که به طراح کمک می کند تا به وسیله آن، آنچه در ذهن دارد، بیان کند. این ابزار، عناصر بصری هستند. از نقطه، خط و شکل گرفته تا رنگ و بافت همگی از جمله عناصر بصری اند.

سیركولاسیون بین فضاهای داخلی و پیامد آن یعنی پیدایش فضاهای صرفا عبوری به حداقل رسیده ­اند، تقسیم­ بندی ­های داخلی حذف و نور و مصالح شفاف به كار گرفته شده­اند و گاه خالص­ ترین ایده ­های طراحی با جزئیات كوچك معمارانه همراه شده است. در این میان، اصولی كه در طراحی با هدف استفاده بهینه از فضا در نظر گرفته می­شوند، به 5 عنوان زیر تقسیم بندی می شوند:

  1.  مبلمان كارآمد
  2. رنگ
  3. پانل های متحرك
  4. محدودیت­ها
  5.  ایجاد ارتباط بصری با فضای بیرون

كه البته این تقسیم ­بندی، به معنای نادیده گرفتن سایر دیدگاه­ها نیست.

طراحی دکوراسیون داخلی آپارتمان کوچک برای افرادی که در واحد های آپارتمانی کوچک در شهرهای بزرگ زندگی می کنند مهم و حیاتی است. همانطور که می دانید با افزایش جمعیت و شهرسازی های گسترده، امروزه ساخت و استفاده از واحد های آپارتمانی کوچک بسیار گسترده شده است.

با رشد هرمی جمعیت و نیاز به واحدهای مسکونی متعدد ساخت و ساز ساختمان ها به گونه ای پیش رفت که در اکثر نقاط کشور شاهد وجود واحدهای مسکونی کوچک هستیم.

رنگ زرد به دلیل دارا بودن خاصیت گرمی، صمیمیت و درخشش در جهت هماهنگی المان­های معمارانه و مبلمان­

1ـ مبلمان كارآمد

همیشه در خانه تعدادی اشیای متحرك وجود دارد: مبلمان، آثار هنری، كلكسیون­ها و سایر وسایل و تجهیزاتی كه در خانه استفاده می­شوند. این وسایل معمولا شخصی هستند و گاه افراد به این وسایل، نسبت به خود خانه، احساس تعلق بیشتری می­كنند. این اشیا به خانه شخصیت می­ دهند و باعث می­شوند كه فضای خانه مقیاسی انسانی پیدا كند. انتخاب نوع و اندازه مبلمان در خانه­ های كوچك، عموما بر مبنای كارآمدی، چندعملكردی بودن و همچنین متناسب بودن آنها با فضا از نظر اندازه صورت می­گیرد. در خانه ­های كوچك و آپارتمان­ها، عموما به جای استفاده از مبلمان­هایی كه بیشتر جنبه تزئینی (بدون عملكرد) دارند و نیز مبلمان­ های قدیمی (آنتیك یا عتیقه) و مبلمان­هایی كه تنها بخشی از فضا را اشغال می­كنند، مبلمان­هایی كه دارای كارایی متناسب با فضا، چند عملكردی و هماهنگ با طرح خانه هستند، به كار گرفته می­شوند. در برخی موارد این مبلمان­ها حتی به صورت اختصاصی نیز طراحی و ساخته می­شوند. قفسه­ های كتاب، كابینت­های آشپزخانه، میزهای تاشو و … از جمله مبلمان ­های چندعملكردی هستند كه عموما با سایر المان­های موجود در خانه آمیخته و هماهنگ طراحی می­شوند.

راهبردهای طراحی داخلی در فضاهای کوچک

هویت بخشی به فضا با استفاده از رنگ

2ـ رنگ

توجه به این نكته كه یك رنگ چگونه می­تواند درك ما را از فرم، ابعاد و كیفیت فضایی داخلی تحت تاثیر قرار دهد نیز حایز اهمیت است. معمولا گفته می­شود كه: “رنگ سفید تنها راه حل برای بزرگ­تر نشان دادن فضاهای كوچك است.” این عقیده به دنبال استفاده از رنگ ­های متنوع در بسیاری از خانه ­ها، تا حدودی اعتبار خود را از دست می­دهد. استفاده از سایه روشن­های مختلف در فضا، ضمن متمایز كردن فعالیت ­ها، به ایجاد تنوع فضایی نیز كمك می­كند. باید توجه كرد كه نقش رنگ­ها در هماهنگی عناصر و المان­های فضا و افزودن گرمی و روشنی به محیط، به صورت طراحی المان­های نورانی مخفی، نورهای رنگی موضعی یا عمومی انكارناپذیر است. به هر حال استفاده مناسب، بجا و آگاهانه از تاثیرات رنگ­ها در فضا، از مهمترین روش­های موثر در هویت بخشیدن به فضا بدون روی آوردن به تكنیك­های پیچیده و پرهزینه است.

راهبردهای طراحی داخلی در فضاهای کوچک

راهبردهای طراحی داخلی در فضاهای کوچک

3ـ صفحات متحرك

بی­شك انعطاف ­پذیری فضایی از مهمترین ویژگی­ های طراحی برای خانه ­های كوچك است. یكی از بهترین روش­های رایج دست­یافتن به انعطاف ­پذیری، متحرك­كردن دیوارها و جداكننده ­های داخلی است. البته این كار، نه فقط به منظور خلق فضایی بزرگ­تر، بلكه فضایی با كارایی بهتر برای تمامی عملكردهای خانه انجام می­شود. به عنوان نمونه می­توان برای تامین فضاهای خصوصی و فراهم كردن آرامش و تفكیك فضا در قسمت ­های مختلف، از این المان­های متحرك استفاده كرد. اغلب این جداكننده ­ها، پانل ­های نوری هستند كه روی ریل ­ها می­لغزند و به آسانی از طرفی به طرف دیگر حركت می­كنند. پانل­ های متحرك، المان­های مهمی در تركیب ­بندی و طراحی خانه ­های كوچك می­توانند باشند.

تركیب فضای آشپزخانه با نشیمن به­ وسیله درهای كشویی

4ـ محدودیت­ها

راهبردهای طراحی داخلی در فضاهای کوچک

از روش­های موثر در حل مسئله آرایش فضاهای كوچك، ساده­تر كردن طراحی است. محدودیت در طراحی و دكوراسیون، استراتژی موثری در طراحی پروژه­ هایی چون آپارتمان­ ها و خانه ­های كوچك است. البته برای دستیابی به چنین هدفی، لزوما نمی­بایست به مینی­مالیسم (كمینه ­گرایی)، كه هم مستلزم صرف وقت و انرژی زیاد در جزئیات و همچنین صرف هزینه بسیار بالایی است، روی آورد. حذف المان­های غیر ضروری در خانه، ایجاد محیطی شفاف (خوانا)، استفاده از خطوط خالص و همچنین دقت در انتخاب مصالح استفاده شده برای فضاهای داخلی، باعث می­شوند تا فضای داخل بزرگ­تر و روشن­تر به نظر برسد.

 

5ـ ایجاد ارتباط بصری با فضای بیرون

احساس گشایش و فراخی در فضاهای كوچك، بیشتر از طریق یك ارتباط عملكردی و بصری دائمی با فضای بیرون خانه امكان­پذیر است. در این نوع خانه­ ها، استفاده بهینه از نور طبیعی و تهویه سراسری موجب می­شود فضای بیرونی، بخش جدایی ­ناپذیر خانه باشد. روش­های مختلفی برای فراهم كردن امتداد بصری فضا از داخل به خارج وجود دارد. درها و پنجره ­ها به عنوان مهم­ترین بازشوها برای ارتباط داخل با طبیعت و محیط بیرون هستند كه می­توان از طریق آنها ضمن تهویه فضای داخل، ارتباط بصری با فضای بیرون را نیز برقرار كرد. این عناصر ممكن است كدر یا شفاف، كشویی یا لولایی، بزرگ یا كوچك، ضخیم یا نازك، دعوت كننده یا بازدارنده و در نهایت باشكوه یا ساده باشند.

راهبردهای طراحی داخلی در فضاهای کوچک

استفاده از بالكن و پنجره ­های بزرگ و ایجاد منظره تمام نما از شهر

راهبردهای طراحی داخلی در فضاهای کوچک

در هر حال آنچه كه می­بایست فارغ از موارد ذكر شده و موارد دیگر كه بسته به شرایط مختلف ایجاد می­شود در نظر گرفت، توجه به مفهوم سكونت، حتی در سكونتگاه ­هایی است كه تحت عنوان خانه­ های كوچك یا آپارتمان­ها از آنها نام می­بریم، چراكه با رشد روزافزون شهرنشینی و پیشرفت­های تكنولوژیك، ناگزیر از پذیرش زندگی در آپارتمان­ها و خانه­ های كوچك هستیم و از این­رو طراحی فضاهای داخلی چنین خانه­ هایی با رویكردی به مفهوم سكونت و در نظر گرفتن معیارهای آسایش و زندگی، از اولویت برخوردارند.

مبلمان آزاد

راهبردهای طراحی داخلی در فضاهای کوچک

ایجاد آزادی و فضای باز در یک آپارتمان شلوغ سخت است. اما با انتخاب مبلمان بدون دسته، می توان مشکل را برطرف ساخت و این گونه متصور شد که فضا بیشتر شده است. راهکارهای زیر را به کار ببرید و محدودیت فضایی را از بین ببرید.
– قالیچه ای در وسط اتاق پهن کنید. قالیچه بسان جزیره ای خواهد بود که مبلمان و اثاثیه روی آن لنگر می اندازند.
– کاناپه را به این صورت قرار دهید: پایه های جلویی روی قالیچه و پایه های عقبی بیرون از آن قرار گیرند. از این رو دسترسی از همه طرف آسان می گردد.
– یک یا دو عسلی و میز کوچک را روبروی کاناپه قرار دهید، جای میز تلویزیون هم در خارج از این فضا مناسب است.

استفاده از فضای پشت مبل

راهبردهای طراحی داخلی در فضاهای کوچک

ایجاد فضای آزادی که در بالا گفته شد خوب است، اما فضای مرده ای در پشت ایجاد می کند. اما شما می توانید با استفاده از رهنمود های زیر از این فضا بیشتر استفاده کنید:
– با قرار دادن میزی بالا شیشه ای ،دفترکاری در پشت کاناپه ایجاد کنید.
– در امانت فروشی یا حراجی ها صندلی تهیه کنید که به راحتی زیر میز برود.
– زمان مهمانی صندلی را پنهان کنید و از میز به جای بوفه غذا استفاده کنید.

جا کتابی پرده ای

راهبردهای طراحی داخلی در فضاهای کوچک

در اغلب آپارتمان ها فضایی تو رفته در دیوار وجود دارد. جا کتابی محکمی را داخل این فضا قرار دهید:
– روی آن را با پرده ای که با دیگر پرده های منزل همخوانی دارد، بپوشانید. (برای جلوه بیشتر روی پارچه کار هنری سبک بچسبانید یا مثل ما دایره خورشیدی را با سوزن ته گرد بزنید.)
– قفسه ها را ساید بای ساید قرار دهید یا از آینه برای جدا سازی آنها استفاده کنید، گویی که اتاق بعد از قفسه ها هم ادامه دارد.
– اگر تمایل دارید سقف بلندتر به نظر برسد، پرده جا کتابی را از سقف آویزان کنید نه از بالای جا کتابی.

منبع1

منبع۲

منبع۳

درباره نویسنده

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه برای این نوشته بسته می باشد.

محصولات