
طراح داخلی آپارتمان خود باشیم
امروزه با افزایش روز افزون تنش های روانی ناشی از قوطه ور شدن در محیط های اجتماعی و صنعتی برای آنکه بتوانیم طراح داخلی آپارتمان خود باشیم نیاز به فضایی آرام و دلنشین بیش از پیش احساس می شود ، به همین دلیل توجه به زیبایی محلی که در آن زندگی می کنیم بسیار قابل اهمیت است . متاسفانه در کشور ما کمتر توجهی به طراحی داخل بنا میشود و طراحی داخلی به رستورانها و مرکز تجاری خلاصه می شود .
دلایل بالا بودن قیمت طراحی دکوراسیون
شاید یکی از دلایل مهم آن بالا بودن هزینه طراحی به وسیله فرد متخصص است .من در اینجا به نکاتی ساده در مورد طراحی داخلی کل آپارتمان اشاره میکنم تا شما نیز بتوانید بدون استفاده از تخصص فردی تا حدودی به طراحی فضای آپارتمانی خود بپردازید.
اگر میخواهید بدانید که آیا با ایجاد تغییراتی در یک اتاق میتوانید بهترین استفاده از نظر کاربری از آن اتاق داشته باشید یا خیر این نکته ضروری است که ابتدا با عنصر های با اهمیت در طراحی یک اتاق آشنا شوید ، این عنصرها موارد زیر می باشند.
- ابتدا تقسیم بندی درست فظاهای موجود در یک اتاق را انجام دهید
- سیم کشی های داخلی اتاق
- نورپردازی های موجود در اتاق
- برسی کف اتاق
- برسی نمودن سقف اتاق
- برسی دقیق دیوار های اتاق
- برسی نمودن کامل پنجره های اتاق
پس از اینکه موارد فوق را برسی نمودید حال در گام دوم موضوع قرار دارید و میتوانید نتیجه های حاصل از این برسی های دقیق خود را در کنار هم قرار دهید و آمادگی برای تصمیم گیری چگونگی تغییر خود را بدست آورید ، بوسیله ی این اطلاعات مفید میتوانید جارجوب سبک جدید را در ذهن شکل دهید .
- فضای ورودی ورودی ساختمان جزء فضاهایی می باشد که در طراحی آن کمتر توجه می شود و معمولا” به عنوان جا کفشی از آن استفاده می شود ، در صورتی که اولین فضایی که پیام دعوت را به مخاطب ارسال مینماید ورودی است . و میبایست این پیام را با بگار گیری عناصر بصری مناسب تقویت کرد . جهت تحقق بخشیدن به این هدف میتوان از کمد های جا لباسی همراه با بوفه استفاده کرد . توجه کنید که ابعاد عرضی کمد زیاد نباشد زیرا فضا را خرد و حقیر می نماید. استفاده از یک آینه سر تا پا نیز این فضا را کامل تر می کند.
- نشیمن و پذیرایی بعد از ورودی به فضای نشیمن و پذیرایی می رسیم . عناصری که در مسیر ورود به نشیمن یا پذیرایی قرار می گیرند میبایست به نحوی چیده شوند که فرد را به طرف محل مبلمان هدایت و همراهی نمایند. و تا حد امکان باعث دور زدن و یا چرخیدن مهمان نشوند. پیش بینی شومینه در فضای نشیمن نحوه چیدمان مبل ها را آسان تر می نماید، در این حالت امکان قرار دادن مبل ها بصورت متقارن در دو طرف شومینه فراهم میشود. نحوه قرارگیری مبلمان پذیرایی بهتر است بصورت دوار یا مستطیلی باشد و در صورت قرار دادن یک آباژور در زاویه بین مبلها می توان بر ابهت فضا افزود. دقت کنید آباژور را از نوع بلند پایه انتخاب نمایید .( به جای آباژور می توانید از گیاهان بنجامین استفاده کنید . )
- نهار خوری فضای نهار خوری معمولا” در کنار پذیرایی قرار می گیرد و نیاز به میز نهار خوری ، کمد یا قفسه ای برای نگهداری ظروف و نور پردازی مناسب دارد . دقت کنید که میز را نسبت به ابعاد فضا انتخاب نمایید ، معمولا” تا دو برابر اعضای خانواده کافی است.
- اتاق خواب اتاق خواب معمولا” جهت استراحت مورد استفاده قرار میگیرد و میبایست تمام توان را برای ایجاد آرامش در آن بکار گرفت. در اتاق خواب بهتر است از رنگهای سرد استفاده شود ( مانند رنگ مایه های سبز و آبی ) زیرا رنگ های سرد آرامش بخش هستند. دقت نمایید تخت را در زیر پنجره و یا روبروی در ورودی اتاق قرار ندهید. زیرا هنگام باز بودن درب اتاق فردی که بر روی تخت داز کشیده کاملا” قابل دید است.
- اتاق خواب فرزندان برخلاف پدر و مادر فرزندان علاوه بر استراحت در اتاق خواب استفاده های دیگری نیز از آن می برند و نحوه طراحی بستگی به جنسیت ( دختر یا پسر ) ، رشته تحصیلی ، سن و … دارد و نسبت به نیاز آنها طراحی صورت می پذیرد.
- اتاق کودک در طراحی اتاق کودک میبایست از رنگ های شاد و مورد علاقه کودکان استفاده کرد .معمولا” کودکان به رنگهای قرمز ، زرد ، سبز و آبی علاقه زیادی دارند. در اتاق کودک می بایست فضا را به بخشهای کوچکتری تقسیم کرد، مانند فضایی برای استراحت ، پخش کردن اسباب بازی ها و بازی کردن ، میزی که بتوانند بر روی آن نقاشی کنند ، قفسه برای نگهداری اسباب بازیها و… بر روی دیوار اتاق کودک میبایست سطحی برای چسباندن نقاشی ها پیش بینی شود . دقت کنید که حتما” کف اتاق را با موکت یا سایر پوشش دهنده های مشابه بپوشانید ، زیرا کودکان علاقه زیادی به بازی کردن در کف اتاق دارند …
طراحی داخلی دکوراسیون تجاری
طراحی داخلی دکوراسیون تجاری به دلیل موقعیت اقتصادی که برای هر مکان ایجاد می کند، دارای اصول طراحی مهمی است. طراحی داخلی مغازه می تواند دارای المان های ساده یا پیچیده ی طراحی باشد که روند رشد یک فضای تجاری را ارتقا دهد. طراحی داخلی مرکز تجاری و واحد های آن بستگی به موقعیت پروژه یا طرح کلی مجموعه دارد. چون طراحی یک واحد بزرگ یا کوچک می بایست ویژگی یا ضوابط کل مجموعه را در نظر گیرد تا خدشه ای به کل سیستم وارد نکند.
راه های بهتر دیده شدن مغازه و فروشگاه
یکی از اصلی ترین راه ها برای بهتر دیده شدن مغازه و فروشگاه توجه به دکوراسیون مغازه یا فروشگاه و ویترین مغازه است. مشتریان هنگام مراجعه برای خرید مغازه های بسیاری را در اطراف خود مشاهده می کنند و با نگاهی گذرا از کنار آن عبور می کنند. اگر بتوانیم تفاوت و تمایزی در ویترین و دکوراسیون مغازه به وجود آوریم باعث خواهیم شد توجه آنان به مغازه یا فروشگاه جلب شود و وارد فروشگاه شوند. درواقع ما با داشتن یک دکوراسیون و ویترین شکیل و زیبا به نوعی یک دعوت نامهخ به مشتری می دهیم که وارد فروشگاه ما شود و از محصولات آن دیدن نماید.